Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých

28.10.2004 Celý región

Polícia v pôsobnosti Prešovského kraja v dňoch 29.10. až 2.11.2004 s cieľom zabezpečenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky počas zvýšenej intenzity c...
Polícia v pôsobnosti Prešovského kraja v dňoch 29.10. až 2.11.2004 s cieľom zabezpečenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky počas zvýšenej intenzity cestnej premávky v dňoch Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých zvýši výkon dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

V prípade potrieb, budú na jednotlivých miestach policajti aj riadiť a usmerňovať premávku. Pod zvýšeným dohľadom budú hlavné cestné ťahy a dôležité križovatky v jednotlivých mestách, obciach ako aj intravilánoch.
Samozrejme zvýšená pozornosť sa bude venovať aj parkoviskám a príjazdovým komunikáciám k cintorínom. Aktívne by mali spolupracovať aj príslušní policajti mestských a obecných polícií.
Osobitná pozornosť sa bude venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, hlavne vodičov motorových vozidiel voči chodcom v blízkosti mestských cintorínov

Výkon služby bude zameraný na preventívno – výchovné pôsobenie s uplatňovaním najmä formy dohovárania pri riešení priestupkov.

Ostáva nám len upozorniť a požiadať všetkých občanov o zvýšenú mieru ohľaduplnosti a tolerancie vo vzťahu k sebe navzájom, aby sa tak predchádzalo zbytočným nedorozumeniam a konfliktom.

Samozrejme, v neposlednom rade upozorňujeme majiteľov motorových vozidiel, ktoré budú zaparkované, aby nezabudli na skutočnosť, že automobil nie je výstavou majetku a preto aby nenechávali vo vozidlách lákavé cennosti. Žiaľ je nie málo nepoctivých, ktorí využívajú aj takéto sviatky na svoje obohatenie.
 

Vyberte región

mark